5 راهکار جهت پيشگيري از بروز کمردرد



 






  • 5 راهکار جهت پيشگيري از بروز کمردرد
    آفتاب‌‌نيوز :

    دکتر سيروس مومن زاده - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي به مناسبت 17 اکتبر (25 مهرماه) روز جهاني ستون فقرات، اظهار کرد: اگرچه 25 مهرماه در اصل به عنوان روز جهاني ستون فقرات نامگذاري شده، ولي با توجه به اهميت و شيوع بالاي دردهاي مربوط به کمر، اين روز بيشتر به روز جهاني کمردرد در جوامع شناخته مي‌شود.


    وي از درد کمر بعنوان يک درد مزمن ياد کرد و گفت:‌ دردي که مدت زمان زيادي (بيش از 6 ماه) همراه بيمار بوده و روال زندگي فرد را دچار اختلال کند، يک درد مزمن است. درد مزمن بويژه آسيب‌هاي مربوط به کمر و ستون فقرات علاوه بر هزينه‌بر بودن براي بيمار، سيستم بهداشت و درمان و نظام اقتصادي کشور را نيز متحمل هزينه‌هاي سنگين مي‌کند.


    بيش از 80 درصد افراد حداقل براي يکبار کمردرد را تجربه مي‌کنند


    5 راهکار جهت پيشگيري از بروز کمردرد


    وي ادامه داد: درد کمر به قدري شايع است که بيش از 80 درصد از افراد حداقل براي يکبار در طول زندگي خود آن را تجربه کرده و براي درمان آن به پزشک مراجعه مي‌کنند.


    مومن‌زاده با بيان اينکه از سال 2005 «زندگي بدون درد» به عنوان يکي از سنجش‌هاي مهم کيفيت زندگي توسط سازمان بهداشت جهاني مطرح شده است، افزود: تا سال 2012 هيچ روز رسمي بعنوان روز جهاني ستون فقرات (روز کمردرد) وجود نداشت، ولي با پيشرفت تکنولوژي و گسترش فرهنگ شهرنشيني در کشورها از جمله کشور خودمان ايران، مشکلات و بيماري‌هايي بوجود آمد که در بيشتر مواقع در اوايل درد نمي‌توان از آن به عنوان بيماري ياد کرد، اما به دنبال تداوم سبک اشتباه زندگي تبديل به بيماري و دردهاي مزمن مي‌شوند.


    مهمترين راه‌هاي پيشگيري از دردها و آسيب‌هاي مربوط به ستون فقرات


    وي با تاکيد بر اهميت فرهنگ پيشگيري، يکي از مهم‌ترين راه‌هاي پيشگيري از دردها و آسيب‌هاي مربوط به ستون فقرات را "داشتن تحرک مناسب و کافي و رعايت وضعيت‌هاي صحيح بدن هنگام ايستادن، راه رفتن، نشستن و خوابيدن" دانست و خاطرنشان کرد: امروزه تکامل امکانات زندگي، کاهش تحرک و افزايش وزن بدن عوارضي را در پي داشته که نتيجه آن آسيب‌پذيري مهره‌هاي کمر است. تحقيقات نشان مي‌دهد 70 درصد کمردردها ناشي از وضعيت نادرست بدني و عدم تحرک است.


    اين عضو هيات علمي دانشگاه، دغدغه‌ها و مشکلات روحي و رواني را يکي از مهم‌ترين علل تشديد دردهاي مزمن و بويژه دردهاي ستون فقرات و کمر دردها عنوان کرد و گفت: شايد اصطلاح " کمرش از بار غصه شکست" را شنيده باشيد. اين يک واقعيت محض بوده و از لحاظ علمي ثابت شده که هنگام بروز مشکلات روحي و رواني بايد درمان را جدي بگيريم. در کنار يکديگر بودن يکي از بهترين روش‌هاي درمان اينگونه بيماري‌هاست.


    مومن‌زاده برخي از راهکارهاي جلوگيري از بروز بسياري از آسيب‌هاي جدي ستون فقرات را اينگونه توضيح داد:


    - مراقب سلامت روحي و رواني خود باشيم:


    بدن در زمان استرس، ناراحتي و افسردگي کورتيزول بيشتري ترشح مي‌کند. کورتيزول هورموني است که التهاب و فشارخون را افزايش مي‌دهد و عملکرد ارگان‌هاي بدن را مختل مي کند. به همين دليل هنگام بروز مشکلات روحي و رواني بر شدت دردها و بيماري‌هاي جسمي مي‌افزايد. نکته مهم اين است که تشخيص درد با منشاء روحي و رواني بسيار دشوار و گيج کننده است.


    - بي‌تحرکي را دشمن سلامتي بدانيم


    تحرک داشتن و بطور کل ورزش کردن با تقويت عضلات بدن، افزايش تراکم استخوان، بهبود گردش خون و سلامت روح و روان رابطه مستقيمي دارد. ورزش براي بيماراني که به دردهاي مزمن ستون فقرات و کمر مبتلا هستند يک درمان و دارو است و بايد براساس وضعيت هر فرد بصورت هدفمند تجويز شود. براي پيشگيري از درد کمر، حداقل 3 بار در هفته به مدت 30 دقيقه ورزش هوازي و بدنسازي و روزانه 10 هزار قدم پياده‌روي توصيه مي‌شود. بعد از پياده‌روي حتما دقايقي حرکات نرمشي انجام دهيد.


    - اضافه وزن و چاقي بصورت خاموش درد را وارد بدن مي‌کند


    بدن در حالت طبيعي شبيه يک S است. چاقي و اضافه وزن يکي از دلايل مهم تغيير شکل بدن است. در يک مثال ساده چاقي و بزرگ شدن شکم، گودي کمر را تشديد مي‌کند. در اين وضعيت به غضروف‌هاي مهره‌اي فشار وارد شده و فرد دچار سندرم فاست يا آرتروز مهره‌هاي کمر مي‌شود. همچنين در خطر آسيب ديسک‌هاي بين مهره‌اي قرار مي‌گيرد. اما چاقي يک درد پنهان است، چراکه با کند کردن حرکات و پرخوري به آرامي از درون ما را به بيماري‌هاي مزمن مبتلا مي‌کند.


    - وضعيت‌هاي مناسب بدني را جدي بگيريم


    بسياري از مشکلات رايج ستون فقرات با تغيير عادات نشستن، راه رفتن و خوابيدن از بين مي‌رود. پس به وضعيت ستون مهره‌ها در هنگام نشستن دقت کنيد. کفش مناسب و طبي بپوشيد. از تشک و بالش طبي استفاده کنيد. روش‌هاي صحيح بلند کردن اجسام را ياد بگيريد. امروزه علت بيش از 50 درصد از موارد کمردرد به پشت ميزنشيني و وضعيت‌هاي نامناسب بدن هنگام نشستن ارتباط دارد. پس از هر يک تا دو ساعت بلند شويد و حرکات کششي انجام دهيد. اگر زياد مي‌ايستيد و راه مي‌رويد نيز حرکات کششي را انجام دهيد. در يک کلام اينکه آداب نشستن، راه رفتن و خوابيدن را ياد بگيريد و به آن عمل کنيد.


    - آب بنوشيم و شنا کنيم


    با افزايش سن به تدريج از آب موجود در بدن بويژه در ديسک‌ها کاسته مي‌شود. پس مصرف مايعات را جدي بگيريد. همچنين شنا کردن و راه رفتن در استخر مي‌تواند در جذب و جبران آب ميان بافتي بدن نقش مهمي داشته باشد.


    مومن‌زاده در خاتمه خاطرنشان کرد: اگر در شهرها زندگي مي‌کنيم و يا در روستاها، اگر کارمان بدني است يا فکري، اگر مرد شاغل هستيم و يا خانم شاغل، اگر تک شيفت کار مي‌کنيم و يا دو يا سه شيفت، اگر صبح زود بلند مي‌شويم و دير وقت مي‌خوابيم، يک نکته را نبايد فراموش کنيم «حداقل 30 دقيقه از روز بايد به سلامت خود فکر کنيم و براي سلامتي و نداشتن درد کاري کنيم. فکر و عمل در کنار هم و از لبخند و شادي غافل نباشيم.»







مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

iptasvir Radio Next سایت سرگرمی آزمایشی mahsangroup دلنوشته های مهربانو مرکـز خدمـات پرستـاری و مراقبت در منــزل پــروا ( با مجوز رسمی ) گنگ خواب دیده