پختن 500 هزار صدف زنده در نيوزيلند بر اثر گرماي زياد



 






  • پختن 500 هزار صدف زنده در نيوزيلند بر اثر گرماي زياد

    به گزارش همشهري آنلاين به نقل از ايسنا، دکتر اندرو جفز، دانشمند دريايي از دانشگاه اوکلند در اين باره اظهار داشته که اين مرگ دسته‌جمعي صدف‌ها در منطقه "نورثلند" نيوزيلند به دليل يک دوره هواي گرم استثنايي همراه با جزر و مد کم در ميانه روز که صدف‌ها را در معرض خطر قرار داده بود، رخ داده است.


    به گفته اين دانشمند علوم محيط زيست دريايي، به زودي حيات دريايي تحت تأثير تغييرات اقليمي قرار مي‌گيرد و اقدامات زيادي (به جز مواردي مانند ايجاد سايه‌بان براي صدف‌ها که در واقع غيرعملي است) براي محافظت از اين صدف‌هاي آسيب‌پذير قابل اجرا نبوده است.


    منطقه "نورثلند" در شرايط خشکسالي قرار داشته و  بسياري از بخش‌هاي اين منطقه در اتفاقي بي‌سابقه بيش از 40 روز است که شاهد بارندگي نبوده‌اند. تأثيرات اين خشکسالي شديد بوده و گونه‌اي از پرندگان موسوم به "پرندگان کيوي" در جست‌وجوي آب هلاک شده و تانکرهاي آب شيرين نيز به سرعت براي پر کردن مخازن آب باران به جوامع دورافتاده اين منطقه اعزام مي‌شوند.


    در اين شرايطِ خشکسالي و در زماني از روز که نور خورشيد در شديدترين ميزان خود قرار دارد، هزاران کفه صدف در معرض نور شديد خورشيد "پخته شده" و از بين رفتند.


    به گفته دانشمندان حدود يک دهه است که صدف‌ها تحت شرايط تغييرات اقليمي آسيب مي‌بينند اما اکنون با تشديد بحران‌هاي اقليمي، شرايط براي اين جانداران شديدتر و ويران‌کننده‌تر شده است. امروزه اين تغييرات و بحران‌ها بر تمامي کلوني‌هاي جانداران دريايي و آبزيان تاثير منفي دارد.


    اين مناطق جزر و مدي در حال حاضر نيز با توجه به شرايط شديد جوي مکاني بسيار نامناسب براي زندگي هستند، به طوري که در طول تابستان از تابش آفتاب بسيار گرمي برخوردار هستند و اين امر شرايط آن‌ها را وخيم‌تر مي‌کند و باعث مي‌شود تنها جانداران و گياهان بسيار مقاوم در آن‌ها دوام بياورند.


    ساکنان محلي "نورثلند" در پي مرگ دسته‌جمعي اين صدف‌ها از بوي تند و زننده‌ ناشي از لاشه آن‌ها خبر داده‌اند. با وجود آن که مرغ‌هاي دريايي و ديگر موجودات دريايي بسياري از اين صدف‌ها را از محل پاکسازي کرده‌اند، هنوز لاشه صدها صدف ديگر در اين منطقه باقي مانده است که بوي زننده‌اي را در محيط متساعد مي‌کنند. طبق برآوردها حدود 500 هزار لاشه صدف در اين منطقه مشاهده مي‌شود.


    مقامات نيوزيلند که در حال انجام تحقيقات لازم در ارتباط با اين پديده ناخوشايند زيست‌محيطي هستند از مردم خواسته‌اند که صدف‌هاي آسيب‌ديده را جمع‌آوري نکرده و از خوردن آن‌ها خودداري کنند.







مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

لینکدونی روبیکا روایت های ساده ی یک زندگی Don آموزشگاه زبان نامیرا شهرستان مرند دريم هاوس یادو خاطره شهدا دانلود انواع گلچین آهنگ ها aemmeathar کولو نیوز